فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال نوزدهم شماره 1 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیدعباس میرمالک، فاطمه الهام کنی، مسعود صالحی صفحه 1
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی نقش گیرنده پروژسترون در پیش آگهی سرطان پستان می باشد.
    مواد و روش ها
    از بین 2350 مقاله منتشر شده در سال های 1983-2009، تعداد 102 مقاله انتخاب و به 50 مقاله از آنها اشاره شده است.
    یافته ها
    گیرنده پروژسترون نقش به سزایی درایجاد و پیشبرد سرطان پستان دارد و به عنوان عامل تعیین پیش آگهی و تخمین زننده پاسخ به درمان، در کنار وضعیت استروژن از اهمیت خاصی برخوردارست.
    نتیجه گیری
    جمع بندی مقالات، حاکی از اهمیت گیرنده پروژسترون در پیش آگهی سرطان پستان است.
    کلیدواژگان: گیرنده پروژسترون، سرطان پستان
  • حسنعلی محبی، شعبان مهرورز، محمد رسول خرمی صفحه 6
    زمینه و هدف
    در بررسی نقش آزمایشات در تشخیص بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد مطالعات متعددی انجام شده است. علاوه بر شمارش گلبول های سفید آزمایشات جدیدتر مانند (CRP) C- Reactive Protein و (PCT) Procalcitonin جهت کمک به ارزیابی معرفی شده اند، اما یافته های آن متفاوت و نامطمئن است. در این مطالعه ضمن تعیین میزان حساسیت و ویژگی، ارزش تشخیصی آنها با سایر روش های جاری مقایسه شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی، آینده نگر در بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد در بیمارستان دانشگاهی بر روی 100 بیمار انجام شد. در کلیه بیماران علاوه بر آزمایشات روتین، اندازه گیری پروتئین واکنشی C (CRP) و پروکلسیتونین (PCT) انجام گردید. عمل جراحی بر مبنای معیار آلوارادو انجام شد. بعد از عمل بر اساس نتیجه پاتولوژی بیماران به دو گروه آپاندیسیت حاد و آپاندیس نرمال تقسیم شده و حساسیت و ویژگی آزمایش های مورد نظر در دو گروه با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    71% بیماران مذکر و 29% مونث بودند. میانگین سنی 68/12±01/28 سال بود. 83 بیمار در آسیب شناسی دارای آپاندیسیت حاد بودند. از نظر میزان WBC (001/0 (P= و معیار آلوارادو (006/0P=) تفاوت بین دو گروه معنی دار بود. بین دو گروه میزان CRP (25/0P=) و PCT (42/0P=) تفاوت معنی داری وجود نداشت. حساسیت معیار WBC وCRP و PCT به ترتیب 54/85%، 77/92%، 42/55% و ویژگی آنها به ترتیب 17/41%، 76/11%، 41/29% بود.
    نتیجه گیری
    برای تشخیص آپاندیست حاد باید بر شرح حال و معاینات بالینی تکیه کرد و یافته های آزمایشگاهی دیگر نیز کمک کننده هستند.CRP و PCT هم می توانند در رسیدن به تشخیص آپاندیست حاد در موارد مشکل کمک کننده باشند.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، شمارش گلبول های سفید، معیار آلوارادو
  • مانا علومی، سعید بوذری، افسانه رساییان، محمد علی محققی صفحه 9
    زمینه و هدف
    سرطان پستان، یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در زنان می باشد که در نتیجه ابتلا به آن سالانه حدود 40000 تا 50000 نفر جان خود را از دست می دهند. سرطان پستان در ایران و جهان یکی از شایعترین بدخیمی ها در بین زنان گزارش شده است، اما اپیدمیولوژی سرطان پستان در ایران مشخص نیست. تشخیص زود هنگام سلول های سرطانی انتشار یافته در خون محیطی می تواند به درمان به موقع بیماری کمک زیادی نماید. در حالیکه هتروژنیتی سرطان پستان در سطح مولکولی مشاهده شده است، سلول های سرطانی انتشار یافته در خون محیطی می تواند به عنوان یک مارکر جدید مطرح گردد. از طرف دیگر مارکر سیتوکراتین -19 در خون بطور تقریبی در 20 -40% بیماران قابل شناسایی گزارش شده است.
    مواد و روش ها
    در این بررسی ابتدا از خون 60 نمونه انسانی (30 بیمار و30 فرد سالم) RNA استخراج گردید. با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن سیتوکراتین 19 ((CK19، تکنیکRT-PCR ((Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction بر روی RNA استخراج شده انجام گرفت. سپس با استفاده از روش آماری کای اسکور اهمیت بیان ژن مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بیان سیتوکراتین در بین بیماران و افراد سالم نشان داد که از مجموع 30 بیمار در تمامی موارد بیان ژن CK19 مشاهده گردید. در حالیکه افراد سالم در دو گروه قرار گرفتند: در یک گروه سیتوکراتین بیان نشد، اما در گروه دیگری از افراد سالم بیان سیتوکراتین مشاهده شد. بیان سیتوکراتین در این گروه از افراد سالم با سابقه فامیلی بیماری سرطان در ارتباط بود.
    نتیجه گیری
    بررسی حضور بیومارکر سیتوکراتین 19 در مراحل اولیه بیماری می تواند به عنوان شاخص پیش آگهی مناسبی در خون بیماران مطرح گردد. بررسی تعداد بیشتری از بیماران با مارکر های بیشتر با ارزش تشخیصی و یا با ارزش پیش آگهی بیماری در بررسی های آینده باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، بیومارکر
  • سید حمید صالحی، کامران اسعدی، سید جابر موسوی صفحه 16
    زمینه و هدف
    مراقبت از محل دهنده پوست در گرافت های پوست بسیار مهم است. پوشش مناسب دنور علاوه بر تسریع در ترمیم زخم، کاهش درد، پیشگیری از عفونت، کاهش تعداد دفعات تعویض پانسمان، از نظر اقتصادی نیز به صرفه می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر بخشی پانسمان با پرده جفت در زخم محل دهنده گرافت در مقایسه با پانسمان های معمول (گاز آغشته به پماد آنتی بیوتیک) از نظر مدت ترمیم زخم، عفونت زخم و میزان همکاری بیمار در تعویض پانسمان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بالینی تصادفی، در 42 بیمار با سوختگی درجه دو و سه در مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری انجام شد. در هر بیمار دو محل مشابه آناتومیک بعنوان کنترل و مداخله (دنور) بصورت تصادفی انتخاب شدند. در تمام موارد اندازه و ضخامت پوست برداشته شده مشابه بود. پانسمان محل مداخله با آمنیون و محل کنترل با گاز آغشته به پماد آنتی بیوتیک انجام شد. ارزیابی متغیرها توسط جراح مجرب سوختگی و پرستار آموزش دیده انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سن و میانگین درصد سوختگی بیماران به ترتیب 72/13±17/31 سال و 56/10±19/31 درصد بود. همکاری بیماران در تعویض پانسمان محل مداخله بهتر بود. اختلاف میانگین امتیاز همکاری بیماران در تعویض پانسمان محل دنوری که با آمنیون پوشیده شده بود (مداخله) 79/±6/1، نسبت به محل کنترل (71/±93/2) معنی دار بود (P
    کلیدواژگان: سوختگی، پرده آمنیون
  • رقیه صمیمی، محمد جواد فاطمی، مجید سلطانی صفحه 24
    زمینه و هدف
    آسیب های سوختگی و عوارض ناشی از آن هنوز از معضلات سلامت جوامع امروزی است و از مهمترین علل مرگ و میر و ناتوانی کودکان در ایران و سایر کشورها می باشد و سبب تحمیل صدمات جسمی، روحی، اجتماعی و اقتصادی به بیماران، خانواده و جامعه می شود. در این تحقیق به منظور کاهش سوختگی، پیشگیری از آن و تدوین خط مشی مؤثر، شناخت اپیدمیولوژیک سوختگی کودکان مورد بررسی قرار می گیرد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی در طی یک سال (از اول فروردین 1388 تا آخر اسفند 1388) بر روی 100 کودک کمتر از 15 سال دچار سوختگی بستری در بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری انجام شده است. اطلاعات به وسیله پرسشنامه و از طریق مصاحبه با بیمار و همراه او جمع آوری گردیده و داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین موارد سوختگی (72%) در کودکان 1 تا 3 سال، متوسط سن کودکان مورد بررسی 83/2 ± 28/3 و نسبت افراد مذکر به مؤنث 9/1 به 1 بود. بیشترین موارد سوختگی (96%) در منزل اتفاق افتاده بود و در 98% موارد مادران خانه دار بودند. 94% مادران و 92% پدران سطح تحصیلات زیر دیپلم داشتند. در 42% موارد شغل پدر کارگر بود و متوسط درآمد ماهانه خانوار در 81% موارد کمتر از سیصد هزار تومان برآورد شد. همچنین 55% شهرنشین و بیشترین علت سوختگی آب جوش (66%) بود. موضع سوختگی در اغلب بیماران (25%) در سر و گردن، اندام فوقانی و بالا تنه و سطح سوختگی در 58% مصدومین کمتر از 21% و در 10% موارد 65% -44% بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از مطالعه، آموزش والدین و کودکان جهت جلوگیری از بروز حوادث ضروری به نظر می رسد تا از این طریق در جهت کاهش سوانح سوختگی و عوارض جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی حاصل از آن گامی برداشته شود.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سوختگی
  • زهرا مستانه، لطف الله موصلی، نسرین داوری دولت آبادی، مهربان شاهی، محمدحسین حیوی حقیقی، جهانپور علیپور، سعید حسینی صفحه 30
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل مؤثر در مدیریت بهتر بیمارستانی، ارزیابی الگوی بیماری های منجر به بستری در مراکز درمانی است که با تجزیه و تحلیل آن، میزان تجهیز و آماده سازی شبکه های بیمارستانی کشور، با شناختی واقعی تر از جامعه امکان پذیر خواهد شد. در این مطالعه سعی شده است تا این الگو در بیمارستان های آموزشی بندرعباس بر اساس طبقه بندی بین المللی بیماری ها، در یک دوره شش ساله مورد بررسی قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی تحلیلی از نوع کاربردی است که کلیه پرونده های بستری سال 1386-1381 بایگانی شده در بخش مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی شهرستان بندرعباس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، فرم اطلاعاتی طراحی شده بر مبنای 21 فصل طبقه بندی بین المللی بیماری ها بود. داده ها وارد نرم افزار SPSS16 شده و با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون کای دو مورد تفسیر قرار گرفت.
    یافته ها
    گروه های سنی 15-24 سال، 25-34 سال و کودکان زیر یکسال به ترتیب بیشترین گروه های سنی بستری شده در طول 6 سال می باشند. مردان 2/48% و 7/62% و زنان 8/51% و 3/37% از فراوانی بیماری ها و مرگ ها را به ترتیب به خود اختصاص داده اند. بیشترین فراوانی بیماری ها و مرگ به ترتیب مربوط به وضعیت های مرتبط با حاملگی با 3/21% و گردش خون با 4/29% می باشد. روند تغییرات بیماری در طول 6 سال، سیر صعودی و روند تغییرات مرگ با یک پیک افزایشی در سال 1382 (9/18%) دارای نوسان می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر تغییر الگوی بیماری ها از بیماری های واگیر به سمت بیماری های غیرواگیر و حوادث می باشد که با توجه به اثرات بالای بیماری زایی و ناتوانی این عوامل باید به مدیریت و کاهش آنها توجه اساسی نمود. ارائه الگوی بیماری های منجر به بستری، شواهد لازم را برای مسئولان نظام سلامت ایجاد می کند تا با تکیه بر شواهد علمی و عینی به برنامه ریزی و سیاست گذاری در این حوزه پرداخته و جهت رویارویی با چالش های موجود به مداخلات هزینه اثربخش بپردازند.
    کلیدواژگان: الگوهای بستری، بیماری، مرگ
  • حمیدرضا علیزاده اطاقور، مهرزاد بحتویی، کامران میرزایی، حسام الدین منشی، شیرین حجت، جلال شجاعت، حسن ملکی زاده صفحه 47
    زمینه و هدف
    فتق نقصی در لایه های عضلانی آپونوروتیک دیواره شکم است که به اندازه ای بزرگ است که اجازه عبور ساختمان های داخل شکمی را به ساک فتق که یک دیورتیکولوم است را می دهد. با توجه به شیوع بالای فتق اینگوینال در جامعه و ناراحتی و از کارافتادگی موقت ناشی از این بیماری بر آن شدیم تا به بررسی علل فتق اینگوینال در گروه سنی 10-70 سال در بیمارستان های آموزشی شهر بوشهر بپردازیم تا با شناسایی عوامل خطر بتوانیم در پیشبرد سطح سلامت جامعه قدمی بردازیم.
    مواد و روش ها
    طی یک مطالعه توصیفی به روش مقطعی تمامی بیماران گروه سنی 10-70 سال که طی سال های 1383-1388 با تشخیص هرنی اینگوینال در بیمارستان های فاطمه الزهرا (س) و بنت الهدی بوشهر تحت عمل جراحی هرنیورافی قرار گرفته بودند، با اخذ شرح حال و معاینه بالینی و پس از اخذ رضایت نامه کتبی از بیماران، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش آمار توصیفی و به کمک نرم افزار SPSS ویرایش 13 بررسی شد.
    یافته ها
    تعداد 763 بیمار با میانگین سنی 4/15±0/38 در این مطالعه بررسی شدند که 92% را مردان و 8% را زنان تشکیل می دادند. 474 بیمار دارای هرنی اینگوینال غیر گیر افتاده و 289 بیمار دارای هرنی اینگوینال گیر افتاده بودند. در خصوص علل زمینه ساز احتمالی ایجاد هرنی اینگوینال عواملی چون فعالیت فیزیکی سنگین، مصرف سیگار و سایر دخانیات، یبوست مزمن، سابقه فامیلی مثبت، سابقه عمل جراحی قبلی ناحیه اینگوینال، سابقه سرفه مزمن، بزرگی خوش خیم پروستات، بیماری انسدادی مزمن ریه و بیماری های کلاژن واسکولار به ترتیب بیشترین شیوع را داشتند و به صورت قابل ملاحظه و معنی داری در گروه غیرگیر افتاده بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش این بیماری در از کار افتادگی موقت بیماران و به تبع آن اثرات منفی بر پیکره اقتصاد جامعه و نظر به این مهم که اکثریت علل احتمالی این بیماری موارد قابل کنترلی می باشند، برنامه ریزی کلان کشور در خصوص آموزش اصلاح شیوه زندگی در خانواده ها می تواند کیفیت بالاتر زندگی و رونق بیشتر اقتصادی کشور را زمینه ساز گردد.
    کلیدواژگان: هرنی اینگوینال، هرنیورافی اینگوینال
  • سید هادی میرهاشمی، حسن پیوندی، فریبرز رشنو صفحه 54
    اجسام خارجی بلع شده غالبا بدون علامت از دستگاه گوارش دفع می شوند. اما گاها منجر به بروز عوارض از جمله انسداد و پرفوراسیون می شوند. پرفوراسیون دئودنوم ناشی از بلع جسم خارجی پدیده شایعی نیست و درمان اجسام بلع شده با پیگیری بیمار مقدور است، ولی در صورتیکه جسم بلند و نوک تیز باشد، باید توجه ویژه ای در انجام سریعتر اقدامات تهاجمی و خارج کردن آن با آندوسکوپ نمود. این امر حتی در مورد اجسام خارجی بلند با نوک بلانت نیز می تواند صادق باشد وگرنه منجر به بروز عوارض پیچیده مثل مورد گزارش شده خواهد شد. بیمار پسر 5/3 ساله ای است که با درد ژنرالیزه شکم از 3 روز قبل از مراجعه، تهوع و استفراغ صفراوی و اجابت مزاج معمولی مراجعه کرده است. با توجه به تندرنس ژنرالیزه و هوای آزاد زیر دیافراگم در CXR تحت لاپاراتومی قرار گرفت. یافته حین عمل سوراخ شدگی محل اتصال دئودنوم به ژژنوم به دلیل دسته آب نبات از جنس پلاستیک بود که با روش امنتال پچ ترمیم شد. هدف از این گزارش توجه ویژه به اجسام خارجی بلع شده بلند حتی با نوک بلانت می باشد.
    کلیدواژگان: پرفوراسیون، لاپاراتومی، دئودنوم
  • سیدعباس میرمالک صفحه 59
    متون پزشکی که به شکل مقاله ارائه می شوند، اغلب برای اثبات از پشتوانه آماری استفاده می کنند. تفسیر آمارهای ارائه شده و نتایج حاصل از آن مستلزم آشنائی اندک و درک مفاهیم روش شناختی و چالش های آن است. مفاهیمی مانند؛ گروه های مورد مطالعه، تصادفی بودن کارآزمائی ها، مفهوم ارزشی (P-value) P، فاصله اطمینان، توان و... راهنمای قضاوت در مورد هر مقاله است. در صورت ناآشنایی با این مفاهیم ممکن است برای مقاله ای کم ارزش اعتبار زیادی قائل شویم و یا نوشتاری معتبر را فاقد ارزش تلقی کنیم
|
  • Page 1
    Introduction &
    Objective
    The purpose of this study is to evaluate the role of progesterone receptors in the prognosis of breast cancer.
    Materials and Methods
    Out of 2350 articles published during 1983-2009, we selected 102 articles of which 50 are mentioned in this article.
    Results
    Progesterone receptor has a significant role in the production and progress of breast cancer and along with estrogen has an important role in its prognosis and estimation of response to the treatment.
    Conclusions
    Progesterone receptor have important role in the prognosis of breast cancer.
  • Page 6
    Introduction &
    Objective
    For evaluation of laboratory data in the diagnosis of suspected acute appendicitis, many studies has been performed. In addition to White Blood Cell count (WBC) new laboratory variables such as C - reactive protein (CRP) and procalcitonin (PCT) have been introduced to help for a more definite evaluation. But, the findings are different and uncertain. The sensitivity and specificity of these variables are important for better diagnosis and in this study were assessed.
    Materials and Methods
    A prospective cross-sectional study was done, which included 100 suspected patients with acute appendicitis who were admitted to a university hospital. After clinical evaluation and physical examination, WBC, CRP and PCT were determined. Decision for operation was made according to Alvarado scaling. After appendectomy and according to the pathologist report the patients were divided into two groups, having acute appendicitis or normal appendix. The sensitivity and specificity of these tests were compared between the two groups.
    Results
    In the 100 cases involved, 71 patients were male and 29 were female. The mean age of patients was 28.01±12.68 year. After operation, it was established in pathologic evaluation that 83 patients had acute appendicitis (AA), and 17 patients had normal appendix (NA). As far as WBC (P= 0.001) and Alvarado Scaling (P= 0.006) were showed. There was a significant difference between the two groups. But there was no significant for CRP (P= 0.025) and PCT (P= 0.042). Sensitivity of WBC, CRP and PCT were 85.5%, 92.77% and 55.42% respectively. Also, the specificity of WBC, CRP and PCT was 41.17%, 11.76% and 29.41% respectively.
    Conclusions
    In the diagnosis of acute appendicitis use of symptoms and signs and laboratory data is helpful, although CRP and PCT can also help us in diagnosis in difficult situation.
  • Page 9
    Introduction &
    Objective
    Breast cancer is one of the main causes of cancer-related mortality, resulting in approximately 40,000 to 50, 000 deaths annually. Breast cancer is the most prevalent cancer in Iran and in the world, but the epidemiological aspects of Iranian breast cancer is uncertain. Early diagnosis of cancer cells in the peripheral blood is a critical determinant for proper treatment. In spite of the heterogeneity of breast cancer at the molecular level, circulating tumor cells (CTCs) may provide a novel marker. On the other hand, approximately 20-40% of breast cancer patients have shown detectable Cytokeratin 19 (CK19).
    Materials and Methods
    In the present study, the RNA of blood cells of 60 samples (30 patients and 30 normal) was extracted. The RT-PCR technique was applied to the extracted RNA, using specific primers. CK19 expression was evaluated by statistical chi-square test.
    Results
    Cytokeratin-19 was found to be present in the blood of all the patients. However, normal samples were divided in two groups: a) with cytokeratin expression b) without cytokeratin expression. Cytokeratin expression was related with history of cancer in their family.
    Conclusions
    Investigation on the presence of Cytokeratin-19 biomarker in the early stages of disease could be a suitable prognostic factor in blood of the patients. Study on a larger number of patients with more biomarkers with the predictive and/or prognostic value should be considered in the future studies.
  • Page 16
    Introduction &
    Objective
    The management of the donor site after harvesting a skin graft is an important issue. The ideal donor-site dressing would promote healing time, reduces pain, reduces the number of times needed to change dressing, prevents infection and is cost effective. In this study we compared the skin graft donor site wound epithelialization time, infection rate and patient cooperation during the change of dressing between two groups having amniotic membrane (AM) dressing and conventional topical antibiotic dressing.
    Materials and Methods
    42 patients with 20-40% second and third degree burns enrolled in this randomized clinical trial study in Motahari burn center. In each patient two similar anatomic areas were selected randomly as control and intervention donor sites. In all cases the size and thickness AM of the skin was similar in the two donor sites. The dressing of the intervention site was done by amniotic membrane and the control site with gas-impregnated antibiotic ointment. Variables were assessed by experienced burn surgeons and trained nurses.
    Results
    The mean age and mean burn percentage of the patients were respectively 31.17 ± 13.72 year and 31.19 ± 10.56 percent. Patients in AM dressing group had better cooperation. The mean (SD) score of patient cooperation was 1.6 ± 0.79 in AM dressing and 2.93 ± 0.71 in conventional dressing group and this differences was significant (P
  • Page 24
    Introduction &
    Objective
    Burn Injuries and Complications are still considered major threats to societies health standards. They are categorized as the most important reasons for child mortality and debility in Iran and also other countries; imposing physical, spiritual, social and economical injuries on patients, families and society. In order to decrease burn rate, prevent it and develop efficient strategies; we study burn epidemiological characteristics in this research.
    Materials and Methods
    This descriptive and cross sectional survey was performed over a one-year-period among burned children admitted to Mottahari Hospital of Tehran. The subjects were 100 patients who were younger than 15 years old. Information was collected through questioners and through interviews with the patients and their companions. Analysis was carried out, using SPSS statistical analysis software and descriptive statistics.
    Results
    The highest incidence of burn injury was in the 1 to 3 year old group (72%). Their mean age was 3.28±2.83 and male to female ratio was 1.9:1 was 1.9:1. The most common environment in which burn injury occurred was their homes (96%).Ninety-eight percent of the burned were house wives. The most common education level of the mothers (94%) and the fathers (92%) were less than high school diploma. Forty-two percent of the fathers were workers and the average family income in 81% of the cases was estimated to be less than 3/ 000/ 000 Iranian Rials. Fifty five percent were urban people and the most common cause of burn was boiling water (66%). The most frequent areas of barns were the head and the neck, the upper limb and the upper trunk (25%). The total body burn surface area (TBSA) was less than 21% and 44-65% in 58% and 10% of the cases respectively.
    Conclusions
    According to the results of this study, it seems that education of parents and children are essential to prevent burn accidents and there fore to decrease burn injuries and physical, social and economical burn complications.
  • Page 30
    Introduction &
    Objective
    An effective management of hospitals needs the situation analysis of hospitalization pattern. Analysis of this pattern coordinates hospital activities with to the population demands. In the current research, hospitalization pattern of Bandar-abbas’s training hospitals, based on the International Classification of diseases (ICD-10) are reviewed.
    Materials and Methods
    In this descriptive-analytic research, all medical records of the hospitalized patients from 2002 to 2007, were reviewed. Data were collected using data form created by researchers, based on 21 chapters of ICD-10. Then they were entered in SPSS16 and were analyzed by Pearson Correlation and Chi-Square tests.
    Results
    Age groups 15-24 years, 25-34 years and infants were the highest age groups admitted during these six years. The rate of the prevalence of the disease and death were 42.8% and 62.7% for men and 51.8% and 37.3% for women respectively. The most frequent disease and death were related to pregnancy status (21.3%) and Circulatory Diseases (29.4%) respectively. The trend of disease during the six years was going upward and the trend of increasing mortality had oscillation with a peak in 1382 (18/9%).
    Conclusions
    Results showed disease patterns were changed from communicable diseases to non- communicable diseases and injuries. So due to high pathogenicity and disability of injuries, the managment of them is essential the presentation of hospitalization pattern provides necessary evidences for health system managers in their planning and policy making. This makes cost- effective interventions simple.
  • Page 47
    Introduction &
    Objective
    Hernia is a defect in aponeurotic muscular layers of abdominal wall that is large enough to let intra-abdominal structures pass through a sack of hernia, which is a diverticulum. Because of the high prevalence of inguinal hernia in our society and the transient disability and discomfort caused by it, we decided to investigate the causes of inguinal hernia in 10-70 years old adults in Bushehr’s Fateme Zahra hospital for detecting risk factors in order to improve society’s health level.
    Materials and Methods
    In a descriptive cross-sectional study of 10 to 70 years old patients, diagnosed as inguinal hernia, between April 2004 to March 2009 who, had a herniorhaphy surgery in Fatemeh Zahra and Bentolhoda Hospitals of Bushehr University of medical sciences, after informing the patients, taking their history and performing and physical exams. The results were evaluated by SPSS 13, using descriptive data.
    Results
    763 patients with the age range of 38±15.4 were investigated, which included 92% men and 8% women. 474 patients (62.1% of cases) had non-incarcerated inguinal hernia and (37.9% of cases) 280 patients had incarcerated inguinal hernia. According to probable baseline causes of inguinal hernia, causes like heavy physical activity, cigarette smoking and other tobacco products, chronic constipation, positive family history, history of previous operation on inguinal area, history of chronic cough, benign prostatic hyperplasia, chronic obstructive lung disease and collagen vascular diseases, had respectively the most prevalence rate and it was significantly and meaningfully higher than the case of non-incarcerated group.
    Conclusions
    Due to the high prevalence of inguinal hernia and the risk of incarceration and also its negative effects on society’s economic system and also considering the fact that most of the probable causes of this disease are controllable, country’s major programming for educating people to modify life style, can lead to better quality of life and improvement of country’s economics.
  • Page 54
    Most ingested foreign bodies pass through the gastrointestinal tract without a problem. Occasionally complications like obstruction and hallow viscus perforation occurs. Duodenal perforation due to foreign body ingestion is not common and observation is enough for most cases, but if it is long with sharp margins, especial consideration for its early removal with endoscopic intervention is needed. This could be true for long foreign bodies with blunt ends. Otherwise severe complications may occur, like our case study. The patient is a 3.5 years old boy come to emergency ward with complaint about generalized abdominal pain for 3 days ago with nausea and vomiting and normal defecation. The patient underwent laparatomy because of generalized tenderness and intraperitoneal free air; and there was a duodenal perforation in duodenojejunal junction due to foreign body and it was repaired with omental patch. The aim of this report is to attract especial attention to log ingested foreign bodies even with blunt end.